HTML

P.M.

beszámolók, lemezismertetők, sztorik, balhék, punk, hardcore

Friss topikok

Ha nem is vagyunk rokkerek, de a Red dons még is jön...

2011.04.04. 22:11 P.M.


A sztorim a Reddons-al? Ha úgy vesszük egy poló és egy kislemezen kívül nem túl sok. De ha nem vesszük ennyire komolyan magunkat és nem vagyunk ennyire felszinesek, akkor talán mégis egy kicsivel több.

A Red dons csak egy portlandi punk zenekar, semmi több. Lehet vitatkozni, hogy melyik tengerentúli városból jöttek a legklasszabb bandák, melyik volt a legfontosabb, de ez úgyis szubjektivitás kérdése. Azért volt két bandájuk, akik valamilyen szinten stílust teremtettek, egy egész város, egy kisebb szintér élt belőlük. A Wipers és a Tragedy. Mindkettő nagyon klassz banda. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy a két szintér között mekkora az átfedés, ha úgy állnak hozzá, mint én, akkor elég nagy. Nem voltam még a tengeren túl, de földrajzi tanulmányimból következtetett éghajlat alapján Portland az egyik legklasszabb tengerentúli város lehet a gonosz birodalomból. Azért a városhoz zenekaron  keresztül már volt sztorim. Kevés koncert van az életemben, amire azt mondom, hogy ez volt a show, de a 2005-ös The Observers és a 2007-es Clorox Girls koncertet kevés übereli. Ami nagyszerű volt a dologban, hogy a sok jelentéktelen dolog összekeveredett, hogy mégis emlékezünk rá. Azok az idők voltak, amikor minden nyáron jött egy vagy két portlandi banda Ajkára a Lokomotív presszóba. Pár jelentéktelen srác egy jelentéktelen magyar városban kiegészülve pár tornacipős kockásinges amerikaival, akik szintén egy jelentéktelen városból jöttek. És mégis életreszóló dolgok voltak. Emlékszem még volt egy gitárszólóm is a Clorox Girls-ben. Semmi póz, semmi divat, csak ami belülről jött, bénábbnál bénább táncok, fejrázás, egyszer még közös dzsemmelés is volt, Black flag, Agent orange, 7 seconds feldolgozásokkal.

Ahogy telnek  az évek a düh csak növekszik, az emlékek meg tompulnak, de a fejem még mindig tudom rázni.

Április 14-nek összegeznie kell azt, ami az elmúlt pár évben kimaradt köztem és a portlandi szintér között, mint ahogy a Red dons is összegzi a Wipers örökségét. Köszi Modoros Lacinak a bulit, ti meg gyertek, mert az utóbbi két évben neki köszönhetjük a legklasszabb bulikat és ha az ö keze van a dologban, akkor ritkán nincs pszichózis.

És hogy mindenki boldog legyen, május 3-án lesz Tragedy is, juhéééééééé.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://matyipotter.blog.hu/api/trackback/id/tr302800343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása