HTML

P.M.

beszámolók, lemezismertetők, sztorik, balhék, punk, hardcore

Friss topikok

Negativ mental attitude, vagy tényleg nincsenek mostanában jó koncertek?

2008.06.20. 10:26 P.M.

Lehet hogy mostanában nagyon pozi vagyok, de nem értem, hogy az emberek olyan jelentéktelen dolgon tudnak kiakadni, amit én észre sem veszek. Most komolyan, olyan reakciót látok az emberektől mintha meghalt volna valami hozzátartozójuk olyan jelentéktelen dolgoktól, hogy nem eszi meg a 10 Ft-ost a kávéautomata, késik a vonat 10 percet, vagy át kell szállni villamospótló buszra az oktogonnál. Vagy csak annyi a gondom, hogy ezek már fel sem tűnnek. Mondjuk szerintem ez pont fordítva szokott lenni és akkor borulunkk ki mindentől apróságtól, amikor valami komoly gond és nem tudnak szembenézni vele. Ez pusztán pszichológia. Úgyhogy ez az érv se jó, akkor talán vagy nagyon jó a tűrőképességem, vagy sok youth of today-t, 7 seconds-t és egyéb pozi zenét hallgattam. Mielőtt a feje tetejére állna a világ, jól le is húzom az elmúlt pár hét koncertjeit, amire emlékszem, úgyhogy aki negi fasznak ismert ne kelljen csalódnia bennem. Azt vettem észre, hogy egyre több olyan koncertre lemegyek, ami igazából nem is érdekel. És 5böl 4szer be is jön, hogy úgy is szar lesz. Nem így volt június elején az Anchor, Kingdom buli. Előtte belehallgattam myspace-n mindkettőbe.  Az Anchor egy sima közepes volt, gondoltam, mivel úgyis pesten vagyok és úgysincs azon a délután jobb dolgom, ezért belehallgatok, amíg a Kingdom-ot egy számnál tovább nem bírtam hallgatni és elkönyveltem szemét előítéletes módon, hogy tuti nagyon rossz lesz. A koncert egészen máshogy alakult. Elég szimpi helynek tűnt a hajónak a tetőterasza így délután kicsit fújt a szél, de legalább nem volt meleg. Igen, valahogy egyre kevésbé bírom a kánikulát, amíg 5 éve nem érdekelt, most már június elején rosszul vagyok a melegtől. Vagy a tűrőképességem rosszabbodik évről évre, vagy tényleg globális felmelegedés van. Az Anchor a várt közepesnél is unalmasabb volt. Viszont a Kingdom-ban eléggé csalódtam még hozzá kellemesen. Eleve ők egy gitárral feszesebben szóltak, mint a norvégok kettővel, ráadásul az In my eyes-al kezdtek, ami miatt lehet, hogy elfogult voltam a koncert végéig. Volt egy Reagen youth feldolgozás is, ami után azt mondtam, hogy tökéletes. Persze a vége felé eljátszottak egy Hatebreed is, hogy ne legyen minden olyan szuper. Sokan mondják, hogy a korai Hatebreed mennyire jó volt meg alap. Ne haragudjatok, de azok után, ami ma ez a zenekar, nem tudok esélyt sem adni a régi dolgaiknak. Mikor bemondta az énekes lány, hogy mi következik, akkor azt hittem először csak viccel. De mindegy, összességében jó volt a Kingdom, pedig nagyon előítéletes voltam velük. Mostanában kicsit falra mászok a PC dolgoktól, de valahol legbelül mégis respektálom, ha valaki nagyobb hülye mint én vagyok. Ők meg aztán komolyan gondolják, ahogy nézegettem. Az államokban étolajas kocsival turnéznak.

A foci Eb eléggé betett a Kuplungba szervezett koncerteknek, ami egyébként szerintem jelenleg a legjobb hely, az Eb pedig nagyon rossz, mert nincsenek kint az angolok. Mondjuk a késői kezdés sosem zavart, mert másnap sose időre mentem, sokkal jobban zavartak az unalmas koncertek. De mindig találkozom ismerősökkel, akikkel jó lógni. Az End of year még nem is volt olyan rossz, de nagyon unottan játszottak ráadásul nagyon rondák voltak a tagok. De legalább volt SAW aznap este, akik egyre jobbak, ráadásul Lacit és Rady-t régóta ismerem és tőlük tényleg hiteles ez a zene. A tegnapi volt a legnagyobb büntetés, de legalább a németek kiejtették a portugálokat. Erről asszem már írtam, hogy ha egy zenekar a tengerentúlról jön, akkor egyből hanyatt kell esni, amíg ha itthon játszana valaki pont ilyen zenét akkor a haverjaikon kívül senki nem lenne rájuk kíváncsi, ők is csak azért, hogy felírják őket a vendéglistára. Lassan kezdem azt hinni, hogy olyanok vagyunk mint a Tv, mindegy, mi csak divatos zene legyen a tengerentúlról és egyből kajáljuk is. Ráadásul a Signs of hope tagjai még fel sem tudtak normálisan öltözni, először azt hittem, hogy valami béna litván crustpunk zenekar fog játszani. Ha semmitmondó tucatzene, akkor a színpadkép is az lehetett volna. Ráadásul szemét kirekesztő vagyok, mert lenézem az új arcokat, akiket normális bulin sosem látok, csak ilyen szarokon. Mindegy kár is erre vesztegetni a szót. Akinek van egy kis ízlése, az úgyis tud szelektálni szar és szarabb között, akinek meg nincs, azt úgyis megetetik bármivel.

A hétvégén viszont volt One and the same, ami mindig jó. Sok ismerős van és vannak jó zenekarok is. És igen a Say és a Hxt még mindig kurva jó.

Most már csak pár kérdésem maradt.

Miért jó, hogy kezd menő lenni old school bulikon a mosh után a  tough guy faszság is?

A Uniform choice –t tényleg többen ismerik, mint a Tizesdes meg a többieket? Legalábbis a közönség reakciója alapján ezt vettem észre.

Tényleg ekkora gond, hogy 40 fok van és nincs légkondi?

Miért nem lehet Magyarországon Vans authentic-ot kapni?

A Krisnások hordhatnak bőrcipőt?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://matyipotter.blog.hu/api/trackback/id/tr17530342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcdas · http://kezdokrisnas.freeblog.hu/ 2008.06.29. 13:33:36

Szia!
Ha nem muszáj, nem hordunk bőr cipőt... :)
Gouranga! ;D

tom. 2008.07.21. 21:56:36

hejj!
nem kéne igazságtalannak lenned a litván crustpunkokkal:DD

Gerti 2008.12.09. 05:29:45

a Krsnások hordhatnak bőrcipőt, múltkor rákérdeztem... azt mondják azért hordják mert ők így próbálják kihozni a rosszból is a jót meg hogy szükségük van erre ha Európában térítenek... legalább is nekem ezt mondták, sajna én is hordok bőrcipőt, dehát azok még március előttről valók, nagyon tetszik a blog 20-án remélem látlak titeket minden jót!
Gerti
süti beállítások módosítása